2013.08.08. 18:14| Szerző: scqwilson

Hajrá

Fogy az idő, közelednek a befejezések. Lassan itt a nyár vége, a vízválasztónak tekintett augusztus 20. már belátható közelségbe került. Akárcsak augusztus 27., tanítványaim pótvizsgájának időpontja. Ilyenkor én is vizsgázok, eldől, meddig és mire jutottunk szűk két hónap alatt, mire volt ez elég. Az előző évek tapasztalatai szerencsé(m)re bizakodásra adnak okot azok esetében, akik július óta rendszeresen és hozzávetőleg pontosan jöttek hozzám. A többiek ugyanakkor aggodalomra adnak okot -- a rendszertelen megjelenés, a késések vagy az eleve késői beiratkozás csökkentette azt az időt, amit érdemi munkával tölthettünk volna el.

Voltak (vannak) 40 °C-os kánikulák, ekkor kidőltek. Voltak elalvások, voltak elfelejtések, voltak rosszullétek. Volt, aki a rendőrségről hozott igazolást, mert útban hozzám úgy igazoltatták, hogy nem volt nála személyi igazolvány. Volt, aki szintén a rendőrségről telefonált, mert egy ismerőse verekedésbe keveredett és azért nem jött, mert egész nap őt kísérgette. Szóval akadt, hogy önhibáján kívül nem jött / késett valaki, volt, hogy saját hibájából. Ahogy egyébként eddig minden évben.

Akárhogy is hozta az élet, ez mind-mind a tanítás-tanulás rovására ment, de bízom benne, hogy nem az eredményesség rovására. Sajnos az nem elég, és soha nem is lesz elég, hogy hozzám járnak hetente 2x-3x, hiszen egy év anyagát két hónap alatt leadni képtelenség, inkább csak körüljárjuk a legfontosabb témákat, mi az, amire kiemelten oda kell figyelni, mert ha nem így tesz, az azonnali bukás. A többi inkább rajtuk múlik. Oltjuk a tüzet, és bár a parázs kialvását nincs mindig időnk kivárni, a tűz újjáéledését még elkerülhetjük.

Lassan vége a nyárnak, a korrepetálásoknak... és... az egyetemi tanulmányaimnak is. Decemberben államvizsgázom, melynek időpontja már Damoklész kardjaként lebeg felettem, és ami azt illeti, kialakult bennem a pánik. Elég korán. Az utóbbi hetekben már elkezdtem foglalkozni a záróvizsga-tételekkel, és közben a napok csak jönnek és mennek és megint és megint és megint... És egyszer csak december lesz.

Vizsgázunk, állandóan, szüntelenül. Vizsgázunk matematikából, meteorológiából, az életből...

 |   |  komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scqwilson.blog.hu/api/trackback/id/tr705451077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása