2013.07.25. 16:58| Szerző: scqwilson

Most következő bejegyzésemben Bátort, a Gyáva kutyát mutatnám be azok számára, akik előtt még ismeretlen az Ő "személye". Egy amerikai rajzfilmsorozat főszereplője ő -- az "amerikai" jelző pedig már eleve sokakat eltántoríthat attól, hogy egyáltalán belenézzen ebbe a mesébe, ebben a történetben azonban van valami, ami érdemessé teheti néhány rész megtekintésére.

148822_1585590917873_3195569_n.jpg

Bátor, ki a mellékelt képen látható, igen ellentmondásos "személyiség". Nagyon félénk, minden kis apró mozzanatra felriad, megijed, amikor pedig valami igazán ijesztő dolgot érez, lát, hall, tapasztal, igen változatos módokon tud tőlük megriadni (néha elég morbid ábrázolásban, itt a készítők olykor-olykor túlzásba esnek, azonban az alaptörténet kedvessége ezt jól kompenzálja).

Bátor gazdái Muriel és Eustace, az idős házaspár, akik egy kis házban élik mindennapjaikat Kiesföldön, azaz a semmi közepén -- ennek ellenére (vagy éppen ezért?) igen mozgalmasan telnek mindennapjaik, méghozzá többnyire veszélybe kerülnek. Ezek a szituációk adják az egyes részek alapjait.

Legtöbbször átverés áldozatai lesznek, elrabolják őket vagy valamilyen gonosz lény kezébe kerülnek. Bátor, gyávaságnál fogva nagyon fél tőlük, ám félelmét mindig legyőzi, és mindent megtesz azért, hogy megmentse gazdáit. Kitartása nem ismer határokat -- gazdái szinte minden rész végén Neki köszönhetik életüket.

courage-the-cowardly-dog.jpg

Muriel, a végletekig naiv idős asszony nagyon szereti Bátort, jól bánik vele és lehetőségeihez képest próbál Neki mindent megadni, a Nagymamák tipikus ábrázolása. Hűséges társát megvédi férjével, Eustace-kal szemben, aki éppen felesége ellentéte: egész nap a TV előtt ül, kiszolgáltatja magát, és folyton azon van, hogy valamiképpen elüldözze Bátort a háztól. Ennek ellenére Bátor Őt is szereti, és ugyanolyan kitartással küzd Érte, mint Muriel-ért, ha bajba kerül.

Van még Bátornak egy barátja, a Számítógép, akivel saját padlásszobájában szokott beszélgetni, főleg tőle kér tanácsokat. Ám, mint tudjuk -- és ezt a készítők nagyon jól érzékeltetik -- a Számítógép nem helyettesítheti az Embert, így általában Bátor nincs is teljesen megelégedve a Gép által adott válaszokkal.

Egyébiránt Bátorunk olyan, mint minden más kutya. Hűséges, szeret enni, ki nem állhatja a macskákat (mégis egyszer bekerül a Katz Hotelbe...) és mindenekelőtt szereti a gazdáit.

bátor.jpg
Hogy miért szerettem meg Bátort? Talán azért, mert egy kicsit olyan, mint jómagam. Azt leszámítva, hogy nem vagyok kutya. :) Van egy kis 3D-s változatom belőle, amely most 8 év után tulajdonost váltott, de tudom, hogy új gazdájánál jó helye van. Innen is üzenem Neki, hogy köszönöm, hogy vigyázol Rá! :)



Címkék: kat:Személyes  |   |  komment

A bejegyzés trackback címe:

https://scqwilson.blog.hu/api/trackback/id/tr605426303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása